Промени в алгоритъма на Google (2000 г.-2004 г.)

промени в алгоритъма на Google
Списък с всички промени в алгоритъма на Google за търсене.
В списъка са включени промени и ъпдейти от 2000-2004 година с подробни описания на всички познати свойства на актуализациите.

 

 

 

Дата
Име на Актуализацията
Свойства и Описание
Декември 2000 г.

Google Toolbar

 

 

Google пуска в употреба лента с инструменти Google Toolbar, която показва Page Rank на Сайтове. Аргументира редица SEO Стратегии за дълги години напред.

Септември 2000 г.

1ва документирана Актуализиация

 

 


Голямо разместване в резултатите на Google, продължило повече от месец, с глобална актуализация на PR (Page Rank) на индексираните Сайтове.

Февруари 2003 г.

Boston

 

 

Първата официално обявена актуализация на алгоритъма на Google. Целта на актуализацията е ежемесечно обновяване на резултатите с цел „освежаване“ на индексираните страници от Google. Със зачестяването на Ъпдейтите при Google идеята за месечна актуализация умира.

Април 2003 г.

Cassandra

 

 

Google ъпдейт, целящ преоценияване на линковете. Актуализацията се отразява силно на Сайтове, които съдържат скрити линкове и скрити текстове.

Юни 2003 г.

Esmerelda

 

 


Последният от месечните ъпдейти на Google. Esmeralda променя структурата на актуализациите при Google.

Юли 2003 г.

Fritz

 

 

Окончателен край на месечните ъпдейти при Google. Вместо глобалното месечно преоценяване на интернет страниците се преминава към поетапен подход на преоценяване, като индексът бива актуализиран ежедневно.

Ноември 2003 г.

Florida

 

 

Силна промяна в алгоритъма на Google, засягаща голямо количество сайтове. Засегнати са интернет страниците, използващи „keyword stuffing“.

Януари 2004 г.

Austin

 

 

Засилване на ефекта от „Florida“, засягащ On Page оптимизацията на Сайтове, използващи „keyword stuffing“ с невидим текст или мета тагове. Google започва да изчисялва релевантността на сайтовете с по-голяма прецизност. Според много Уебмастери с „Austin“ Google въвежда „Hilltop“ алгоритъма в употреба.

Февруари 2004 г.

Brandy

 

 

Google въвежда голямо количество нововъведения, включващи LSI индексиране (Latent Semantic Indexing), повишава значението на Линк-текстовете (Anchor Text) и концепцията за „съседство“ на линковете. С помощта на LSI индексирането Google започва да разбира по-добре смисъла на текстовете, анализирайки различните вариации от синоними.

Други промени в Алгоритъма на Google

 Оптимизация за Търсачки